Zihinsel ve Bedensel Yorgunluğu Atmanın Yolları


Zihinsel ve Bedensel Yorgunluğu Atmanın Yolları
Birçok zaman her insan kendini yorgun bitkin ve enerjisi düşük hisseder. Bunun nedeni ise, vitamin eksikliğinden ya da hayatımızdaki düzensizliklerden kaynaklanmaktadır. Her gün kendinizi daha dinamik ve dinç hissetmek istiyor iseniz, bunu birkaç adımda yapmanız mümkün. Yorgunluğu ve halsizliği atabilmeniz adına yapabileceklerinizi sizler için sıraladık.

1- KAHVALTI OLDUKÇA ÖNEMLİ


Güne güzel bir kahvaltı ile başlayan bireylerin günleri enerjik pozitif ve dinamik geçiyor. Hem zihinsel hem de bedensel yorgunluğu atma konusunda yardımcı olan tüm kaynaklar, sabah kahvaltısının önemine dikkat çekiyor. Bu konuda yazılan kaynakların ortak noktası ise, kahvaltı da yulaf gevreğinden oluşan gıdaların tüketilmesi isteniyor. Ayı zamanda lifli gıdalarla beslenen kişiler diğer kişilere göre daha enerjik hissetmektedir. Lifli gıdalar midede yer alan diğer besinlerin eritilmesinde önemli rol oynar. Bundan dolayı düzenli bir şekilde lifli gıdalar tüketmek güçlü ve dirençli hissettirecektir.

2- DÜZENLİ OLARAK SU TÜKETMEK


Gün içerisinde ya da uzun vadede yeterince su tüketilmediğinde vücut yorgun düşmektedir. Su, insanın içmesini bırakmaması gereken önemi oldukça büyük bir besindir. Günde 7 – 8 bardak içmek vücutta yer alan toksinlerin atılmasına sebep olur. Vücutta yer alan işleyişin düzenli şekilde devam etmesine yardımcı olur.

3- OMEGA3 OLAN BESİNLERİ TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN.


Yapısında omega bulunan besinler kan akışını hızlandırarak vücudun daha dinç durmasını sağlamaktadır. Haftada 2 – 3 kez Omega bakımından güçlü besinler arasında yer alan balık tüketilebilir.

4- GÜNDE EN AZ 1 ARA ÖĞÜN TÜKETİN.


Günü yorgun geçirmeniz pilinizin bittiği anlamına gelmesin. Düzenli yemek yemenize rağmen kendinizi yorgun ya da bitkin hissediyorsanız, günde en az 1 ara öğün tüketin. Özellikle aşırı performanslı ve tempo gerektiren işlerde çalışıyorsanız, meyve, yoğurt, peynir, süt, simit ve yulaf gibi besinleri tüketebilirsiniz.

5- DİNÇ VE ENERJİK TUTAN KARIŞIM


Mate ve Nane yapraklarının bir araya gelmesi sizi enerjik tutacak. Mate ve Nane yaprakları ile demlenecek olan çay, vücut için uyarıcı bir etkiye sahip olup kan şekerinizi dengelemektedir. Aynı zamanda günlük olarak 1 – 2 fincan şekersiz olarak tüketmek, enerjik ve pozitif gün geçirmenizi sağlayacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder