SEO Nedir? Nasıl Yapılır? - Arama Motoru Optimizasyonu


SEO Nedir?

İnternet ortamında birçok alanda ve birçok sektörde internet siteleri bulunmaktadır. Bu web sitelerin temeli Google firmasına dayanmaktadır. Google firması tarafından aralıklı olarak denetlenen bu sistem, herhangi bir kullanıcının Google da ilgili kelimeyi aratması durumunda o kullanıcıya, konuyla alakalı siteleri başta göstermesidir. Bu sistemin işleyişi için bazı kriterler gereklidir. Bu kriterlere SEO denir. SEO, teknik kriterler olarak da tanımlanabilir. SEO sayesinde web siteleri belirli kriterleri karşıladıklarında arama motorlarında ilk sırada çıkmaları kolaylaşır. Arama motorlarında web sitesinin yükselmesi adına yapılan bu işlem, site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.


SEO NASIL YAPILIR?

Öncelikle seo işlemi yapmak isteyen kişilerin sağlamak istediği şey popülaritedir. Bir web sitesinin arama motorlarında yükselmesi bu işleme bağlı olduğundan, en doğal şekilde seo işlemleri yapan kimselere SEO Uzmanı denmektedir. SEO işlemi sonrasında site üzerindeki ziyareti artışı ya da tıklanma sayısı artacağından, bu işlem istatistik ekranından takip edilmelidir. SEO işlemi sonrasında istatistik ekranı sayesinde siteye olan talebin artmış olduğunu görebilirsiniz.

SEO VE DOĞALLIK

Bir web sitesinin üst sıraları hak etmesi için, öncelikle emek verilmesi gerekir. Emek süresince, site üzerinde paylaşılan haberlerin dahi, özgün olması gerekmektedir. Özgün makalelerle donatılmış ve tamamen kendi emeğinizle çıkardığınız bir web sitesi zaten zaman içerisinde Google sıralamasında yükselecektir. Bir web siteniz var ve üst sıralara çıkarmak istiyorsanız, düzenli olarak paylaşım yapmalı siteyi ilgisiz bırakmamalısınız.

0 Yorum:

Yorum Gönder