Muhabbet Kuşları Hakkında İlginç Bilgiler

Muhabbet Kuşları Hakkında İlginç Bilgiler


Muhabbet kuşlarını, evimizde bazen evcil bir hayvan, bazen ise yol arkadaşı olarak görebiliriz. Bunun sebebi ise, yalnız kalma hissimizi biraz olsun dindirmektir. Evcil hayvan ya da en yakın arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhabbet kuşları hakkında bilinmeyen birkaç özelliği sizler için listeledik. Muhabbet kuşları hakkında birçok şey bilinse de nadir olarak bilinen bu şeyleri, muhabbet kuşu besliyor iseniz, sizinde öğrenmeniz gerekmektedir. En azından herhangi bir olumsuz durumda muhabbet kuşu ile ilgili bilgi sahibi olmak, yapılabilecek olumlu şeyleri arttırmak anlamına gelir.

Muhabbet Kuşları Hakkında Bilinmeyenler;

- Muhabbet kuşları, biz insanlara göre çok hızlı nefes almaktadırlar. Dakikada ortalama 85 kez nefes alıp verirler. Aynı zamanla buna oranla kalpleri dakikada 300 kez çarpar.

- İthal edilen ilk muhabbet kuşları yeşil ve sarı renktedir. Bugün birçok türü görülen muhabbet kuşlarının renkleri zamanla geliştirildi. İngiltere'ye ilk olarak ithal edilen muhabbet kuşları, 1878 yılında ithal edilmiştir.

- Muhabbet kuşları özel varlıklardır. Göz kısımlarında üç adet göz kapağı bulunmaktadır. Bu göz kapağının oldukça önemli bir görevi bulunur. Üçüncü olarak bulunan göz kapağı, gözle bakıldığından görünmez. Ayrıca bu göz kapağı, muhabbet kuşunun gözlerini yağlamaya ve göz kuruluğunu gidermeye yarar.

- Evde bulunan yapay ışıklar, muhabbet kuşlarının üremelerinde bozulmaya yol açar.

- Muhabbet kuşlarının birçok renklerde bulunmasına rağmen, doğal olan tek renkleri yeşildir. Muhabbet kuşlarının cinsiyetleri ise, gaga bölgesinde yer alan cere denilen kısma bakılarak anlaşılabilmektedir. Cere olarak adlandırılan renk mavi ise, muhabbet kuşu erkektir. Bu kısım kahverengi ise, muhabbet kuşu dişidir.

Kaynak : https://cuteparrots.com/facts-about-budgies/

0 Yorum:

Yorum Gönder